Artikler

Traditioner og regler spænder ben for mere træ i danske byggerier

Traditioner og regler spænder ben for mere træ i danske byggerier

I Danmark er langt bagefter når det gælder byggeri i træ. Kun 8 procent af dansk byggeri bliver konstrueret i træ. Det er ikke godt nok, for ifølge regeringens strategi for en global klimaindsats så skal op til 20 % af det danske byggeri laves i træ frem mod 2030.

– Forskning viser, at en stigning i anvendelse af træ i byggeriet på 10 % vil spare 2 millioner tons CO2 i løbet af de næste 10 år. Så der er en meget stor gevinds på CO2 kontoen at anvende mere træ

I Danmark er blevet lavet en undersøgelsen hvor 155 danske aktører i byggebranchen, det har ført til en rapport Holdninger til træbyggeri’. Rapporten peger på at traditioner i branchen, udfordringer ift. det danske bygningsreglement og manglende erfaring og viden. Det er de primære hovedårsager til, at udviklingen mod at bruge mere træ ikke går hurtigere i Danmark.

Aysar Dawod Selman, lektor på UCN’s byggeriuddannelser, som er en af Danmarks fortaler for bl.a. CLT træ og andre bæredygtige byggematerialer. Fortæller også at når der skal bygges med træ i byggerier over tre etager, så er bygningsreglementets brandkrav, i Danmark, i dag en stor forhindring.

Du kan læse hele artiklen her: dagensbyggeri.dk

Billede er hentet fra den originale artikel