Artikler

Restaurant Magnolia

Den luftige sal, højt til loftet og et 200 kvadratmeter stort etageareal til foreningerne af en kirke frem for den restaurant, Magnolia er. Og det er måske ikke så mærkeligt, for her er der også plads til fællesskab og store grupper. Arkitekterne Kjellander Sjöberg ser rummet som en slags markedsplads, et samlingssted for forskellige aktiviteter både dag og aften.

Magnolia er bygget med en ramme af limtræ, som gjorde det muligt at skabe et indbydende, åbent rum. – Når vi selv er der, bliver vi næsten lidt overraskede over, at rummet giver en skøn rumoplevelse. Magnolia er en tilbygning til en større fællesbygning i Stora Sköndal. Restauranten ligger midt i det nye center, der åbner ud til bydelspladsen, så den har også en offentlig funktion, siger arkitekt Stefan Sjöberg.

Magnolia vil både fungere som mødested og som à la carte restaurant. I andre dele af bygningen er der forskellige mødelokaler, så huset kan bruges på flere måder. Tilbygningen er væg i væg med den gamle murstensbygning. Arkitekternes idé var, at den nye restaurants design og karakteristiske tagform skulle matche den, og inde fra restauranten kan man se dele af den gamle mursten. Men frem for alt støder de store vinduespartier op til pladsen, hvilket skaber både ind og ud. – Om aftenen kan man se restauranten og skoven udefra gennem glasset. I løbet af sommeren skal du kunne åbne vinduerne helt ud mod pladsen.

Vil du gerne læse resten af artiklen, så finder du den her: interioren-och-rummet-skapar-en-arlig-helhet-restaurang-magnolia 

Vær opmærksom på at den originale artikel er på svensk.