Ta-Media

Ta-Media

Tæt på hovedbanegården i centrum af Zürich, ligger en visionær kontorbygning. Ta-Media House, som viser træets potentiale som materiale i storskala trækonstruktioner.

Bygningen er en 7-etagers tømmerkonstruktion, som er designet af den Pritzker-prisvinderen arkitekt, Shigeru Ban. Shigeru Ban er kendt for hans slående tømmerkonstruktioner til humanitære bygninger i kriseområder.

Ved denne bygningen var målet at sætte skelet-rammen sammen som et modulært koncept. Dette efterlader det statiske bærende system, samt træ-elementerne synlige.

I konstruktionen på Ta-Media bliver der i knudepunkterne anvendt Japanske tapsamlinger, dels for at vise det er muligt, dels for at minimere brugen af stål og dels også, fordi de har vist sig at være gode i tilfælde af at bygningen bliver udsat for jordskælv.

De enkelte elementer er designet med høj nøjagtighed, og der tillades kun op til en 1 millimeter afvigelse i hver samlingsdetalje.

For at kunne lave denne konstruktion på Ta-media projektet, som kunne klare højdekravene fra kunden. Var firmaet Blumer-Lehmann AG, nødt til at parre præcis og innovativ planlægning. Brug af limtræ i hårdttræ, i høj kvalitet, det såkaldte BauBuche, samt CNC-produktion og udtænke et raffineret samlingskoncept. Om det må man sige, at det er lykkedes!.

Synes dette BauBuche projekt var fantastisk? så se SWG – Produktionshal