Samling, Nord-Odal, Norge

Samling, Nord-Odal, Norge

Samling, Nord-Odal, Norge – en bygning til hele folket

Dybt inde i skoven i det østlige Norge ligger landsbyen Sand, i Nord-Odal kommune. For at genoplive samfundet, både socialt, kulturelt og økonomisk, blev der afholdt en arkitektkonkurrence om et multifunktionelt samlingsrum, som fik navnet Samling, Nord-Odal. I det vindende forslag, blev et bibliotek, nye kontorer til den lokale bank, samt ti lejligheder forenet i et byggeprojekt.

Den massive træramme i limtræ forbinder bygningen med områdets lokale træ-historie; “Gennem glasfacaden forbinder den sig med de omkringliggende skovområder, hvilket giver en god balance mellem naturen og bygningens arkitektur”. De organisk formede træ-rammer, var mulige at producere takket være CNC. Rammerne er arrangeret radialt og adskiller og kombinerer rum til forskellige anvendelser.

Det ydre af de offentlige områder er bygget af isolerende seks-lags glas. De bølgende lejlighedsfacader er vævet sammen organisk ved hjælp af trælameller med en legende brug af geometri og dybde – hvilket eliminerer behovet for en lodret opdeling mellem altanerne. Den hårde, reflekterende glasbeklædning står i kontrast til blødheden i det vævede træ.

For at sikre let transport til byggepladsen, stor stivhed i konstruktionen, og høj æstetik, har man ved Samling, Nord-Odal bygningen valgt  at indlejre stålplader / beslag ved hjælp af CNC teknologi, Stålbeslagene er efterfølgende fastgjort med lange armeringsskruer, for at kunne optage belastningen fra trækket i konstruktionen.

Synes du om dette projekt ? Så ville du måske også blive fascineret af: Vidy teater eller Swatch