Rebslagergården, Næstved, Anker Damgaard ApS

Rebslagergården, Næstved, Anker Damgaard ApS

Mål: Tømrervirksomheden Anker Damgaard Paulsen ApS skulle opføre en bygning i midten af Næstved. Træ skulle være en bærende del af byggeriet.

Udfordring
CLT blev valgt som byggemateriale – efter grundig research på markedet og i dialog med projektets ingeniør. MEN i Danmark har vi begrænset erfaring med netop CLT i byggerier, og en række spørgsmål meldte sig hurtigt – fx:

  • Hvilke produkter skulle firmaet bruge ift. installationen?
  • Og præcist hvor skulle de bruges?

Løsning
Løsningen faldt i fire faser:

  • Vi holdt en række afklaringsmøder – hvor vi i tæt dialog fandt frem til nøjagtigt den   løsning, som passede Anker Damgaard ApS bedst.
  •  Vi skræddersyede herefter et step-by-step-katalog for hele projektet – med beskrivelser af de løsninger, som skulle implementeres undervejs (inkl. kort forklaring af hvordan).
  •  Jeg deltog personligt i arbejdet på byggepladsen de to første dage: Dag 1 var dedikeret til indledende forberedelser …
  • … og på dag 2 på byggepladsen modtog vi CLT-leverancen fra morgenstunden. Derefter monterede vi i fællesskab diverse tætnings- og akustik produkter direkte på CLT-panelerne; så de kunne rejses. Vi rejste næsten hele stueetagen, før arbejdsdagen var omme og stoppede kun pga. dårligt vejr.

Resultat
Anker Damgaard ApS – fik opført bygningen, Rebslagergården, med en klimavenlig profil (CLT som bærende element) i Næstved midtby. Uden at begå kortbare og tidskrævende fejl; da de i forvejen havde allieret sig med den nødvendige kompetence på området.

Billede er fra byggepladsen, hvor der udenpå CLT monteres et facadeisoleringssystem, og efterfølgende skærmtegl.

Vil du ellers gerne se hvad der kan lade sig gøre i CLT ? Så synes jeg du skal læse artiklen om Swatch og Elefanthuset.