Flankelyd

Flankelyd

Det er altafgørende at reducerer flanke-transmission af luftbåren- og stødbåren støj, det er det man kalder flankelyd. Det findes der en løsning på med PhoneStrip. PhoneStrip fungerer gennem intern friktion og er derfor fundamentalt anderledes i sin virkemåde end konventionelle flankelyds-afbrydere i gummi og polymer.

Når PhoneStrip rammes af lydbølger, konverterer kvartssandet, disse vibrationer om til kinetisk energi via mikroskopiske bevægelser. og lydtransmissionen bliver dermed væsentligt reduceret.
Selv højere belastninger fra konstruktionen har ingen negativ indflydelse på effektiviteten af ​​PhoneStrip, hvorfor de kan bruges universelt, uanset den statiske belastning de udsættes for.

 

Transmissionsafbrydere i træbyggeri – hvorfor?

Et massivtræ- eller bjælkeloft kan normalt ikke opfylde kravene til bygningsakustik alene og slet ikke hvis CLT’en fremstår som synlig loftoverflade. Det kan den ikke, på grund af den lave masse pr. kvadratmeter og de talrige strukturelle “støjbroer” der er nødvendige at have for at holde bygningen sammen.

En lydkilde, eksempelvis en bas-enhed, i kilderummet skaber en vibration i skillevæggen, som overføres til alle tilstødende komponenter. For at mindske overførslen af den ​​konstruktionsbårne samt luftbåren støj mellem vægge og lofter skal der monteres et afkoblingslag, en slags støddæmper.

 

Lydstier i træbyggeri

I træbyggeri er dæmpning i lavfrekvensområdet afgørende. Denne lyd opfattes faktisk dobbelt så højt i huset, når den bevæger sig ind i rummet.
Målinger i L-leddet har vist, at PhoneStrip som friktionsdæmper, opnår rigtig gode resultater i lavfrekvensområdet op til 100 Hz. 

 

Andre fordele, der inspirerer!

+ Brandsikker – Godkendt som EI 90 brander med samme hastighed som CLT
+ Ingen CO2 udledende grundmaterialer. Består af træ og sand
+ Belastningsuafhængig Akustisk afkobling = 1 produkt uanset bygningshøjde og masse. 
+ Ingen risiko for forveksling og forkert brug – universelt anvendelig
+ Nem dimensionering
+ Særligt effektiv i lavfrekvensområdet
+ Value for Money. Meget værdi for pengene ift. markedsgængse produkter.

Flanklyd - viden om fra Holdbar træprojekter

Læs også om….

CLT viden om holdbar
LVL - viden om holdbar og einrum
Lydisolering - viden om fra Holdbar byggeløsninger