BauBuche

BauBuche

BauBuche(R) er lamineret tømmer / limtræ lavet af bøg. Den nye type limtræ kommer fra den tyske producent Pollmeier og produceres i en helt ny og meget økonomisk proces, hvor skrællede finérlag med en tykkelse på 3mm. bliver til paral- eller tværlaminerede plader. De store plader omdannes efterfølgende til bjælker, plader, paneler eller gulvelementer. BauBuche(R) giver et meget slankt og elegant design sammenlignet med eksempelvis almindelig limtræ i gran. Det skyldes, at denne trætype har større styrkeegenskaber, og som bonus har BauBuche en flot overflade. Derudover fremstår træet meget knastrent.

Med sin usædvanligt høje styrke, som sammenlignet med almindelige limtræsbjælker er styrke GL75, tillader BauBuche(R) konstruktioner med betydeligt slankere dimensioner end normalt. Det betyder, at der kan laves byggerier med stor spændvidde i eksempelvis tagkonstruktionen, hvor der samtidigt bliver et meget elegant og svævende udtryk. Der kan med andre ord skabes et meget elegant byggeri, hvor det visuelle udtryk kommer i højsædet.

BauBuche fås også som brædder i en billigere ikke-synlig kvalitet og anbefales kun til synlig brug i begrænset omfang. Den omkostningseffektive produktionsteknologi gør, at konstruktioner hvori der bruges denne trætype kommer på samme prisniveau som konventionelle nåletræskonstruktioner.

Baubuche kan forarbejdets alt efter, hvad man har brug for uafhængigt af, om det er lige eller formede bjælker. Det er kun fantasien, der sætte grænsen!

 

Hvorfor bruge BauBuche ?

Bøg er hårdttræ, og der findes rigelige forsyninger af det fra bæredygtigt skovbrug i Centraleuropa. Det har fremragende tekniske egenskaber med eksempelvis meget større bærestyrke end nåletræ.

Den konventionelle måde, hvorpå man normalt producerer limtræ har vist sig at være for dyr, når der skulle produceres i bøg på grund af de høje skæreomkostninger og den lange tørretid. BauBuche(R) er billigere at fremstille, idet det skrælles som finér, så omkostningerne ved konstruktioner med BauBuche svarer cirka til dem for konventionelle limtræsprodukter af nåletræ.

Især produktion af lamineret-finér-tømmer (LVL) sikrer en effektiv udnyttelse af råmaterialet og muliggør en høj grad af automatisering i produktionen med moderne teknologi.

Hovedforskellen mellem BauBuche og andre laminerede finér-tømmerprodukter er trætypen. Brugen af bøg giver væsentligt højere styrke end med andre LVL-produkter. Baubuche giver en overlegen overfladekvalitet og et mere elegant hårdttræs-udseende.

I modsætning til krydsfinerplader, kan BauBuche plader designes specielt til brug i konstruktion. Fibrene er overvejende lagt parallelt for at give en hovedbærende retning. Finérplader med ca. 20% tværbærelag produceres også for at give større tværgående styrke. En anden forskel fra krydsfiner er, at lamineret BauBuche leveres i meget større størrelser.

Baubuche viden om holdbar

Fordele ved BauBuche

 

  • Er alsidig i brug inden for bærende konstruktion, indretning, møbler og gulve.
  • Høj bæreevne reducerer dimensioner og tværsnit i tømmerkonstruktion – det betyder mere plads og lavere materialeforbrug.
  • BauBuche er velegnet til store spændvidder.
  • Limtræ i BauBuche(R) har en bred vifte af applikationsmuligheder – fra den mindste lille komponent til 18 meter lange brædder og bjælker.
  • BauBuche skaber nye muligheder for lamineret tømmer med en æstetik i topkvalitet og uovertruffen styrke.
  • Pladerne er lige så lette at bruge som CLT og er ideel til synlige konstruktionselementer.
  • Det er prismæssigt konkurrencedygtigt gennem effektiv produktion og økonomisk brug af materialer.
  • Brug af lokale råvarer fra bæredygtige central-europæiske skove med PEFC-certificering.

Læs også om….

CLT viden om holdbar
LVL - viden om holdbar og einrum
Hybridkonstruktioner viden om holdbar og einrum