Byg i træ

Når du vil bygge i træ, så er god viden vejen frem…

 

NÅR DU RINGER til os, får du direkte kontakt til godt og vel fyrre års viden om træ i forbindelse med større byggeprojekter. Så lang tid har vi beskæftiget os med træ, arkitektur og byggeri.

Under byg i træ kan du læse om de forskellige trætyper, samt isolering- og lydisoleringsmuligheder, som kan anvendes i bæredygtig byggeri og hybridkonstruktioner, som kan give dig dig den bedste bygning til dit formål og give dig en viden om hvad der sker i denne branche. 

CLT

CLT hedder også Cross laminated timber. På dansk kan det oversættes til krydslamineret træ eller KL træ, men det bliver også ofte kaldt massivtræ. Kært barn har mange navne.

CLT er et massivtræselement, der typisk består af 3, 5, 7 eller flere lag, som ligger tæt sammen ovenpå hinanden i vinkelrette lag.

LÆS MERE

CLT - viden om byg i træ holdbar

3-schicht plader  

3-lags plader, også kendt som 3-schicht plader, 3-L plader, 3-S plader eller mini-CLT, er en type konstruktionstræ, der består af tre lag træ, der er limet sammen under højtryk og varme. Disse plader er populære i gør-det-selv projekter, da de er relativt lette at arbejde med og tilpasses forskellige designbehov.

LÆS MERE

3-schicht plader eller 3-L plader - viden om byggeri med Holdbar

BauBuche

BauBuche(R) er lamineret tømmer / limtræ lavet af bøg. Den nye type limtræ kommer fra den tyske producent Pollmeier og produceres i en helt ny og meget økonomisk proces, hvor skrællede finérlag med en tykkelse på 3mm. bliver til paral- eller tværlaminerede plader.

LÆS MERE

Baubuche - viden om byg i træ holdbar

LVL

LVL (Laminated Veneer Lumber) kaldes i daglig tale også Kerto – som dog er et handelsnavn fra firmaet Metsä Wood. LVL er meget velegnet til tagkonstruktioner og etagedæk, eftersom det er langt og kan spænde meget langt, og så har det en lav egenvægt.

LÆS MERE

LVL - viden om byg i træ holdbar

Brettstapel

Brettstapel, dowellam, eller på dansk: Kantstillede brædder, er et massivtræ-element, der udelukkende er fremstillet af nåletræsbrædder, der er forbundet med tværgående dyvler af hårdttræ. Dog findes der også sømmede eller limede elementer.

LÆS MERE

Brettstapel - viden om byg i træ holdbar

Hybridkonstruktioner

Som det ligger i navnet, så handler hybridkonstruktioner om at sammensætte de bedst egnede materialer til det enkelte byggeprojekt.

Vi ved, at et helt træbaseret byggeri kan reducerer klimabelastningen med op til mere end 60 procent. MEN det er vigtigt for os at forstå, at et bæredygtigt byggeri ikke nødvendigvis handler om 100 % træbyggeri

LÆS MERE

Hybridkonstruktioner - viden om byg i træ holdbar

Lydisolering

Ønsket om fred og ro i egen lejlighed og i eget hus er støt stigende, fordi baggrundsstøjen på arbejdet og i folks fritid er konstant stigende.

Væggenes og lofternes uigennemtrængelighed for lyd, fra naboerne og selv internt fra familien ses i stigende grad som et værdifuldt aktiv.

En forudsætning for dette er en gennemtænkt og velplanlagt strukturel støjbeskyttelse.

LÆS MERE

Lydisolering - byg i træ få viden fra fra Holdbar byggeløsninger

Flankelyd

Et massivtræ- eller bjælkeloft kan normalt ikke opfylde kravene til bygningsakustik alene og slet ikke hvis CLT’en fremstår som synlig loftoverflade. Det kan den ikke, på grund af den lave masse pr. kvadratmeter og de talrige strukturelle “støjbroer” der er nødvendige at have for at holde bygningen sammen.

En lydkilde, eksempelvis en bas-enhed, i kilderummet skaber en vibration i skillevæggen, som overføres til alle tilstødende komponenter. For at mindske overførslen af den ​​konstruktionsbårne samt luftbåren støj mellem vægge og lofter skal der monteres et afkoblingslag, en slags støddæmper. Her kan man bruge ​​PhoneStrip.

LÆS MERE

Flankelyd - få mere viden om byg i træ fra holdbar

Trindlyd  

Vil du gerne minimere lyden i din bolig eller arbejdsplads, så kan Holdbar hjælpe dig med både en tør løsning eller våd løsning. Alt efter hvad der vil fungerer bedst for dig. Du kan her læse mere omkring løsningerne.   

LÆS MERE