Artikler

Den ideelle løsning til planlægning af krydslaminerede træprojekter

Den ideelle løsning til planlægning af krydslaminerede træprojekter

Mange kendte producenter og planlægningskontorer er afhængige af lang erfaring

Enhver, der er involveret i produktion af krydslamineret træ eller planlægning af projekter, der involverer dette byggemateriale, kender hsbcads løsninger. CAD/CAM-softwarespecialisten forbedrer konstant sine produkter og kan nu prale af en lang referenceliste af velkendte brugere.

 

Forbedring af det nuværende software til CLT udvikling

Softwareudvikler hsbcad fra Kaufbeuren/DE er i de senere år blevet en pioner inden for løsninger til trækonstruktioner, især i krydslamineret træindustrien. Mange kendte producenter og planlæggere stoler på hsbcads 3D CAD/CAM-software. Den Allgäu-baserede virksomhed hviler dog ikke på laurbærrene. Dets eksperter arbejder konstant på at forbedre softwaren sammen med deres kunder.

“Hsbdesign” er hsbcads 3D CAD/CAM-software til trækonstruktioner og præfabrikerede husindustrier baseret på AutoCAD Architecture og Autodesk Revit. Efter at have erkendt den stigende globale efterspørgsel efter Revit-baserede trækonstruktionsløsninger, begyndte hsbcad også at udvikle en trækonstruktionsløsning til denne software. Virksomheden ønsker at fortsætte med at videreudvikle løsninger baseret på AutoCAD Architecture og Autodesk Revit. Desuden tilbyder softwarevirksomheden også løsninger til digital produktionsstyring (hsbmake) og en cloud-baseret applikation til deling af projektinformation (hsbshare). Gottfried Jäger, administrerende direktør for hsbcad, understreger: “Standardversionen af ​​vores software tilbyder mange funktioner.” Han giver SAT og IFC import/eksport (via AutoCAD Architecture), rektangulær nesting og hsbPainter som eksempler – detaljer om dette senere.

 

Sporing af konstruktionselementer

Hsbcad kan også prale af et mangeårigt godt samarbejde med Hasslacher Group, som har hovedkontor i Sachsenburg. Virksomheden har i flere år brugt hsbcad til sit CLT-planlægningsarbejde og overførsel af data til produktion. Hasslacher har i et par måneder nu indsat RFID-chips i CLT-elementerne produceret i Stall. “Hsbcad havde de nødvendige digitale og tekniske forudsætninger for dette,” siger Georg Jeitler, der er ansvarlig for R&D, standardisering, certificering og produktudvikling hos Hasslacher. RFID-chipsene placeres på det respektive lag inden overfladen limes. For at undgå kollisioner mellem chippen og værktøjet under CNC-sammenføjningen af ​​de færdige CLT-elementer har hsbcad installeret et værktøj, som forhindrer dette. “Vi bruger i øjeblikket RFID-chippen til at spore byggeelementer inde på vores produktionssted,” forklarer Andreas Weichsler, fabrikschef i Stall i Mölltal.

Mass Timber Solutions fra Bad Kohlgrub/DE er også kunde hos hsbcad. ”Vi samarbejder med forskellige producenter af krydslamineret træ. Med hsbcad er det meget nemt at overføre data,” siger Andreas Wojciak, administrerende direktør for Mass Timber Solutions. Med hsbcad kan åbninger og stålkomponenter nemt indgå i planerne. Softwaren har en særlig god ydeevne, når det kommer til forskellige dynamiske værktøjer, såsom buttboards, rabbets eller løfteanordninger. Andre fordele ifølge Wojciak: “Tegninger af individuelle komponenter og elementer, som opdateres dagligt, kan dimensioneres fuldt ud med et tryk på en knap, hvilket betyder, at planer kan opdateres fuldautomatisk, hver gang der foretages ændringer i 3D-modellen.” Desuden tilbyder hsbcad en ideel grænseflade til IFC- og SAT-filer. hsbshare web viewer giver mulighed for en nem kommunikation mellem virksomheder og kunder. “Hsbcad tilbyder hurtig og nem support, når der opstår spørgsmål eller problemer,” tilføjer Wojciak.

Du kan læse hele den engelske artikel her: timber-online.net