Artikler

De mest fantastiske træbygninger i verden

Til trods for nogle vanskelig år i byggebranchen, så er de mest fantastiske træbygninger i verden blevet til en realitet. Du kan læse mere om nogen af byggebranchen udfordringer i 2020 og 2021 her. 

2020 var et vanskeligt år, men træindustrien overvandt de udfordringer, så der kom. Efter sådan et år skulle man ikke have troet at 2021 ville lægge endnu større hindringer i vejen for husligt træbyggeri? Men det gjorde den. Fra midten af ​​året var nogle byggevarer i træ slet ikke længere tilgængelige – og da de var, kostede de op til 300 % mere end normalt.

Vanskelighederne med råvareforsyningen sidste år bl.a. på træ fik folk til at tænke – og ikke kun på træbyggeri. Effekterne af globaliseringen gør sig gældende:

  • Hvad sker der, når et containerskib blokerer Suez-kanalen?
  • Hvad hvis fabrikker er lukket ned i uger på grund af en pandemi?
  • Og hvad gør alt dette ved klimaet på vores planet?

Disse og mange andre spørgsmål vil udfordre os i årtier fremover. Nu er det mere afgørende end nogensinde, at vi leder efter bæredygtige løsninger på problemer – at holde klimapåvirkningen i tankerne. Samtidig med at vi tager fat på den sociale og økonomiske side af dem.

Til trods for alle udfordringerne, så kan vi fortsætte med at drømme stort. Derfor, vil vi gerne vise nutidens og fremtidens mest imponerende træbygninger, som er blevet opført i de tidligere år.

  • Sara Kulturhus, Sveriges højeste træbygning, stod færdigt i 2021.
  • Rotterdam, hvor det 140 meter høje træhus er planlagt
  • Berlin i år 2026.
  • Woho, en 98 meter høj kæmpe, kommer til at overse metropolen.

Du kan se billederne af disse imponerende bygningskonstruktioner her

Ascent Korb Associates

Billede 1 af 6

Du kan læse den originale tekst på engelsk her