Artikler

TRÆBYGGERI ER LIG MED TRIVSEL

Træbyggeri er både praktisk og miljøvenligt og kan laves til konkurrencedygtige priser. Nu viser det sig, at det også kan skabe trivsel og glæde!. Hvis man kigger på en ny svensk undersøgelse som er blevet udgivet i bogen Trivsel i Trähus fra 2021.

Studiet blev foretaget af Center for Boligarkitektur (CBA) ved Chalmers i Göteborg, sammen med White Arkitekter, som har tegnet bygningerne i Frostaliden. Frostaliden er et af Sveriges største boligområder med høje bygninger i træ.

Konklusionen kommer på baggrund af en række dybdegående interviews med beboerne i de to 8-etagers bygninger, som stod klar i slutningen af 2018. Interviewene blev efterfulgt af en rundspørge til alle 52 husstande i de to bygninger. Undersøgelsen blev udført af Ola Nylander, direktør i CBA, og Jan Larsson fra White arkitekter og adjungeret professor på CBA.

Alle, som deltog i undersøgelsen, satte pris på synlige vægge i massivt træ. De mente, at væggene bidrog til en hyggelig stemning og til en god akustik. Derudover syntes de, at væggene var flotte at se på og meget praktiske, fordi de for eksempel gør det nemt at sætte malerier op,”. Så de var klart begejstret for det træbyggeri, som de bor i.

Vil du gerne vide mere om denne undersøgelse, så læs mere her

Det originale billede og noget af teksten er lånt fra trae.dk