Artikler

Byggefirma: Social bæredygtighed bliver overset i byggebranchen

Byggefirma: Social bæredygtighed bliver overset i byggebranchen

Social dumping og uorganiserede håndværkere på overarbejde. Det er virkeligheden på de danske byggepladser, hvor projektejere prioriterer lave priser over social ansvarlighed.

Læs i artiklen hvordan Balder Johansen skriver om hvordan bæredygtigt byggeri ofte bliver forbigået eller overset pga. importeret arbejdskraft. Importeret arbejdskraft som ofte har lavere lønninger end i Danmark, samt pres på prisen fra stigende konkurrence.

Du kan også få indsigt i hvad der skal til for at vilkårene for bæredygtigt byggeri kan komme mere til sin ret, bl.a. skriver der

”For det første, kan vi som entreprenører garantere ansvarlighed ned gennem kæden af leverandører, underentreprenører og håndværkere. Derved sikre, at de folk og virksomheder, der involveres i byggeprocessen, kender loven, overenskomsterne og reglerne for lønninger, tid- og arbejdsforhold.”

”For det andet, opfordrer vi projektejerne til at tage deres ansvar, fra udbud til ibrugtagning. De kunne tage de krav om bæredygtighed og social ansvarlighed, der er blevet almindeligt i udbudsmaterialet, seriøst – og derigennem ikke kun sætte en standard for branchen, men efterleve dem i praksis!”

Hos Holdbar går vi ind for bæredygtigt byggeri og det gælder både i arbejdsprocessen, materialevalg og vi går også ind i kampen for social dumping. Så vi kan opnå bæredygtig byggeri hele vejen rundt

Du kan læse hele artiklen her: dagensbyggeri.dk

Billede og citater er hentet fra artiklen