Bagved

BAGVED KENNY CHRISTIAN HOLM

ENTREPRENANT • BEGEJSTRET • MILJØBEVIDST

Skal du bagved og lære Holdbar at kende, så skal du læse om Kenny Holm.

Jeg er en udadvendt person, der har arbejdet med træ og konstruktioner siden jeg var 15 år. Min passion og begejstring ligger i de mere komplekse trækonstruktioner, og i hvad der både i dag og historisk set er muligt at lave med træ som det bærende materiale.

Ved hjælp af CNC teknologi og nye smarte måder at bygge træ sammen på, er det næsten kun fantasien, der sætter grænsen for, hvad der kan bygges med træ.  Derfor er det mit mål hele tiden at vide, hvad der findes derude af muligheder og formidle den information videre til byggebranchen i Danmark.

Fra barns ben har jeg været miljøbevidst, og det skinner også igennem i dag. Specielt når jeg tænker på, hvordan en konstruktion kan laves i forhold til, hvordan den rent faktisk bliver lavet.

Men jeg er også realist! Og jeg ved, at eksempelvis beton og stål også hører hjemme i byggeriet i fremtiden. – Min holdning er, at det er bedre at gå 70% ad vejen end slet ikke at gå ad den.

Jeg har talt om CLT siden før, det var moderne. Og mens alle i dag (næsten) KUN KAN SIGE CLT, så siger jeg, at vi skal se på HYBRIDKONSTRUKTIONER, hvor vi sætter de rette materialer sammen på de rette steder.

Kenny Holm stifter af Holdbar
Created with Sketch.
Jeg siger...
CLT og HYBRIDKONSTRUKTIONER er vores fremtid indenfor byggeri...

Barnlig begejstring for træ – og tømrerens tur til USA

Allerede da jeg var 15 år, blev jeg for alvor interesseret i mulighederne for at skabe noget i træ. Fra det tidspunkt begyndte jeg så småt at arbejde med træ og trækonstruktioner.

Og derfra voksede min begejstring for især komplekse trækonstruktioner blot yderligere.

Så snart jeg kunne, gik jeg i lære som tømrer. Det første jeg gjorde som færdiguddannet var at rejse til USA for at dygtiggøre mig.

Jeg lærte meget på kort tid – og blev stærkt inspireret af amerikanernes mange forskellige tilgange og teknikker.

Efter nogle år som aktiv tømrer blev jeg først product manager hos Würth og dernæst produktchef hos Frøslev Træ og så country manager hos Rothoblaas.

Mit arbejdsliv

 • Uddannelse til tømrer
 • Rejse til USA
  Så snart jeg kunne, gik jeg i lære som tømrer – og det første, jeg som færdiguddannet gjorde, var at rejse til USA for at dygtiggøre mig. Jeg lærte meget på kort tid – og blev stærkt inspireret af amerikanernes mange forskellige tilgange og teknikker.
 • Praktisk arbejde som tømrer
  For at få kendskab og know how til hvordan tingene fungerer i det virkelige liv.
 • Product Manager indenfor træ- og byggeri hos Würth Danmark
  Her stod jeg for sammensætningen af produktpaletten til det danske marked, samt dialog mellem de nordiske kollegaer og hovedkontoret i Tyskland. Det var i Tyskland at jeg først stiftede bekendtskab med CLT og relativt komplekse trækonstruktioner i det hele taget!
 • Produkt chef, hos Frøslev Træ
  I Frøslev arbejdede jeg, udover almindelige trævarer, en del med 'grøn' imprægnering af træ, men måske mere spændende, også Brand-imprægnering af træ. Vi kørte i den forbindelse et stort projekt, i samarbejde med Teknologisk Institut og DanCert vedr. brand-klassificering af forskellige træsorter, overflader, og faconer, som var meget spændende!
 • Country Manager for firmaet Rothoblaas
  Firmaet Rothoblaas, er en af de førende leverandører af specialbeslag og befæstelse til store og komplekse trækonstruktioner. Igennem alle mine jobs, har jeg udvidet det internationale netværk, og besider derfor relativ stor viden om hvad der findes, og hvem der kan udføre en given opgave! Men i alle jobs, har jeg ikke kunnet kombinere min viden, med den funktion jeg havde i jobbet, eller den politik der har været i firmaet.
 • Grundlæggelse af HOLDBAR
  Den viden jeg har, vil jeg kombinere og dele med den der vil have den! Jeg vil, at vi i fællesskab løfter byggeriet i Danmark til det næste niveau! - og det indeholder træ, på den ene eller anden måde 🙂