BauBuche

BauBuche

BauBuche(R) er lamineret tømmer / limtræ lavet af bøg. Den nye type limtræ kommer fra den tyske producent Pollmeier og produceres i en helt ny, og meget økonomisk proces hvor skrællede finérlag med en tykkelse på 3mm. bliver til paral- eller tværlaminerede plader. De store plader omdannes efterfølgende til bjælker, plader, paneler eller gulvelementer. BauBuche(R) giver et meget slankt og elegant design, sammenlignet med eks. almindelig limtræ i gran, idet denne trætype har større styrkeegenskaber, derudover har BauBuche en flot overflade, og træet fremstår meget knastrent.

Med sin usædvanligt høje styrke, som sammenlignet med almindelige limtræsbjælker, er styrke GL75, tillader BauBuche, som nævnt, konstruktioner med betydeligt slankere dimensioner end normalt. Det betyder, at der kan laves byggerier med stor spændvidde i eks. tagkonstruktionen, hvor der samtidigt bliver et meget elegant og svævende udtryk. Der kan med andre ord skabes et meget elegant byggeri, hvor det visuelle udtryk kommer i højsædet.

BauBuche fås også som brædder i en billigere ikke-synlig kvalitet og anbefales kun til synlig brug i begrænset omfang. Den omkostningseffektive produktionsteknologi gør at konstruktioner hvori der brugers denne trætype, kommer på samme prisniveau som konventionelle nåletræskonstruktioner.

Baubuche kan forarbejdets alt efter hvad hvad man har brug for, lige meget om det er lige eller formet bjælker. Det er kun fantasien der sætte grænsen!

 

Hvorfor bruge BauBuche ?

Bøg er hårdttræ og der findes rigelige forsyninger af det, fra bæredygtigt skovbrug i Centraleuropa. Det har fremragende tekniske egenskaber, f.eks. meget større bærestyrke end nåletræ.

Den konventionelle måde hvorpå man normalt producerer limtræ, har vist sig at være for dyr når der skulle produceres i bøg, på grund af de højere skæreomkostninger og den længere tørretid. BauBuche(R) er billigere at fremstille, idet det skrælles som finér, så omkostningerne ved konstruktioner med BauBuche svarer cirka til dem, for konventionelle limtræsprodukter af nåletræ.

Især produktion af lamineret-finér-tømmer (LVL) sikrer en effektiv udnyttelse af råmaterialet og muliggør en høj grad af automatisering i produktionen med moderne teknologi.

Hovedforskellen mellem BauBuche og andre laminerede finér-tømmerprodukter er trætypen. Brugen af bøg giver væsentligt højere styrke end med andre LVL-produkter. Baubuche giver en overlegen overfladekvalitet og et mere elegant hårdttræs-udseende.

I modsætning til krydsfinerplader, kan BauBuche plader designes specielt til brug i konstruktion. Fibrene er der overvejende lagt parallelt for at give en hovedbærende retning. Finérplader med ca. 20% tværbærelag produceres også for at give større tværgående styrke. En anden forskel fra krydsfiner er, at lamineret BauBuche leveres i meget større størrelser.

baubuche - viden om holdbar

Fordele ved BauBuche

 

  • Er alsidig i brug inden for bærende konstruktion, indretning, møbler og gulve.
  • Høj bæreevne reducerer dimensioner og tværsnit i tømmerkonstruktion – det betyder mere plads og lavere materialeforbrug.
  • BauBuche er velegnet til store spændvidder.
  • Limtræ i BauBuche har en bred vifte af applikationsmuligheder – fra den mindste lille komponent til 18 meter lange brædder og bjælker.
  • BauBuche skaber nye muligheder for lamineret tømmer med en æstetik i topkvalitet og uovertruffen styrke.
  • Pladerne er lige så lette at bruge som CLT og er ideel til synlige konstruktionselementer.
  • Prismæssigt konkurrencedygtigt gennem effektiv produktion og økonomisk brug af materialer.
  • Brug af lokale råvarer fra bæredygtige central-europæiske skove med PEFC-certificering.