Viden om

Viden er vejen…

 

NÅR DU RINGER til os, får du direkte kontakt til godt og vel fyrre års viden om træ i forbindelse med større byggeprojekter. Så lang tid har vi beskæftiget os med træ, arkitektur og byggeri.

Her kan du læse om de forskellige trætyper, som kan anvendes i bæredygtig byggeri og hybridkonstruktioner.

CLT

CLT hedder også Cross laminated timber. På dansk kan det oversættes til krydslamineret træ eller KL træ, men det bliver også ofte kaldt massivtræ. Kært barn har mange navne.

CLT er et massivtræselement, der typisk består af 3, 5, 7 eller flere lag, som ligger tæt sammen ovenpå hinanden i vinkelrette lag.

LÆS MERE

CLT viden om holdbar

BauBuche

BauBuche(R) er lamineret tømmer / limtræ lavet af bøg. Den nye type limtræ kommer fra den tyske producent Pollmeier og produceres i en helt ny og meget økonomisk proces, hvor skrællede finérlag med en tykkelse på 3mm. bliver til paral- eller tværlaminerede plader.

LÆS MERE

Baubuche viden om holdbar og einrum

LVL

LVL (Laminated Veneer Lumber) kaldes i daglig tale også Kerto – som dog er et handelsnavn fra firmaet Metsä Wood. LVL er meget velegnet til tagkonstruktioner og etagedæk, eftersom det er langt og kan spænde meget langt, og så har det en lav egenvægt.

LÆS MERE

LVL - viden om holdbar og einrum

Brettstapel

Brettstapel, dowellam, eller på dansk: Kantstillede brædder, er et massivtræ-element, der udelukkende er fremstillet af nåletræsbrædder, der er forbundet med tværgående dyvler af hårdttræ. Dog findes der også sømmede eller limede elementer.

LÆS MERE

Brettstapel - viden om holdbar og einrum

Hybridkonstruktioner

Som det ligger i navnet, så handler hybridkonstruktioner om at sammensætte de bedst egnede materialer til det enkelte byggeprojekt.

Vi ved, at et helt træbaseret byggeri kan reducerer klimabelastningen med op til mere end 60 procent. MEN det er vigtigt for os at forstå, at et bæredygtigt byggeri ikke nødvendigvis handler om 100 % træbyggeri

LÆS MERE

Hybridkonstruktioner viden om holdbar og einrum